Primul tractor inteligent

Un tractor inteligent revolutioneaza modul cum se face agricultura doarece isi face singur treaba in livada. In Romania, inca se practica o agricultura de subzistenta, multi fermieri inca mai se bazeaza pentru venirea ploii pentru a-si realiza productiile, in timp ce in alte tari cum ar fi Danemarca, acest lucru nu exista.

Tractorul memoreaza diversele trasee si le repeta fara sa mai aiba nevoie de un sofer la volan. Un fermier din Danemarca este prima persoana care detine un astfel de tractor intelgent, acesta fiind nevoit doar sa scoata masina din garaj, dar nemaifiind nevoit sa urce la volan.

Tractorul este echipat cu o multime de senzori GPS, din acest motiv, isi poate face fara nici o problema treaba singur. Acesta se descurca de minune si la alte lucruri pe langa taiatul ierbii din livezi, iar acest lucru este stropitul pomilor.

Ajutorul oferit de acest tractor inteligent este faptul ca reprezinta un sprijin mai ales datorita faptului ca este foarte obositor pentru o persoana sa stea o zi intreaga la volan. Tractorul este primul vehicol de acest gen din Danemarca, revolutionand in acest fel modul in care se face agricultura acolo.

Desi are un pret destul de piperat, acesta reprezinta o investitie de succes datorita calitatilor sale. Spre deoseibre de un tractor clasic, acesta nu are nevoie decat de un mic impuls, urmand ca dupa acest impuls sa-si faca treaba singur. Omul de la volan va trebui in schimb sa ii stabileasca o ruta tractorului, din acest motiv este necesar ca la prima utilizare sa existe un sofer la bord.

Senzorii mai au si rol in recunoasterea obstacolelor neprevazute, tractorul oprindu-se singur daca ii apare ceva in cale. Din acest motiv este o modalitate foarte sigura, pe langa faptul ca este si una economica de a intretine o livada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*