Plimbare prin Nice

O sapatamana pe Coasta de Azur poate fi vazuta de multi ca o vacanta foarte scumpa. Cu toate acestea, insa este una din optiunile destul de accesibile daca ai in vedere cateva lucruri. Nice este cel mai mare oras de pe Coasta de Azur, insa pe timp de seara pare destul de pustiu, mai ales la lasarea serii, atunci cand de obicei este mai racoare.

In Franta toate vinurile rosii sunt seci, asa ca daca aterizezi aici si vrei sa te bucuri de un vin mai dulce, trebuie sa ai in vedere acest lucru. Daca vrei sa-ti creezi cateva amintiri de neuitat in aceasta zona a Frantei, atunci ar trebui sa vizitezi Nice pe timp de noapte.

La miezul noptii Promenade des Anglais este animata doar de cativa localnici, in rest strazile din Centrul Vechi sunt destul de pustii. Pe timpul noptii, toata agitatia dispare, iar faptul ca poti vizita acest oras in liniste, te va face sa te simti destul de atras de el pentru ca ii vei vedea farmecul altfel.

Hotelul Negresco este simbolul Nisei. Pe timpul Primului Razboi Mondial, acest hotel a fost transformat in spital pentru raniti, apoi in anul 1957, o familie de francezi cumpara acest hotel si ii reda stralucirea de altadata, cupola roz si peretii albi iesind in evidenta in aceasta zona a orasului. Un alt loc destul de animat din aceasta zona a Frantei este Cours Saleya. In aceasta zona poti cumpara flori, deoarece este una dintre cele mai celebre piete de flori din oras.

De asemenea, tot aici este locul de intalnire al anticariilor, precum si a numeroaselor patiserii. In Nisa Veche, cu siguranta te vor impresiona casele colorate, stradutele intortocheate si atmosfera foarte cunoscuta a Frantei, pe care foarte multi dintre noi o recunoastem din filme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*