Plante care nu au nevoie de pământ pentru a crește

Probabil pare greu de crezut faptul că pot exista plante care să nu aibă nevoie de pământ pentru a crește. Cu toate acestea există astfel de plante și pot fi luate în calcul pentru apartamentul nostru deoarece aduc un plus de estetică și previn bolile de pământ, care pot afecta celelalte plante.

Tillandisia este unul dintre exemplele de planta care nu are nevoie de pământ deoarece își ia toate resursele necesare pentru a crește din atmosferă. Poate fi așezată pe pietre frumos colorate pentru a da o estetică aparte apartamentului.
Chiar dacă ia tot ce îi trebuie din aer nu trebuie să uităm că în apartament nu avem aceleași condiții precum în mediul în care e obișnuită să crească. Ca atare, trebuie să o ferim de îngheț și să o udăm frecvent, mai ales în perioadele de secetă, în care umiditatea din aer este scăzută.

Orhideea este una dintre cele mai cumpărate plante atunci când vrem să le facem cadou. Există mai multe tipuri de orhidee. Într-adevăr, unele au nevoie de pământ pentru a crește însă altele cresc doar pe stânci sau pe arbori ori în scorburile lor.
Dacă vreți să cumpărați una pentru apartament trebuie să vă informați despre necesitățile speciei cumpărate. Majoritatea au nevoie de lumină bună și apă însă nu trebuie udate abundent și nici nu trebuie ținute în lumina directă a soarelui.

Aloe Vera este o altă plantă foarte cunoscută. Există și aici mai multe specii, iar unele dintre ele nu au nevoie de pământ ci de pietriș, amestecat cu nisip. Nu trebuie udate foarte des și rezistă foarte bine în perioadele secetoase.

Ecmea este o plantă foarte frumoasă care își ia toate substanțele nutritive din aer. Din păcate este o floare care nu înflorește decât o singură dată în viață apoi se usucă și din ea dau alte plante. Este originară din pădurile tropicale, unde crește pe trunchiurile copacilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*