O zi în Kotor

Kotor este cel mai sudic fiord din Europa. Daca vei ajunge in Muntenegru, nu ar trebui sa ratezi aceasta zona. Muntenegru este o tarisoara despre care nu poti spune o sumedenie de lucruri, daca te intreaba cineva mai multe detalii despre ea.

Muntenegru si-a declarat independenta fata de Serbia, abia in anul 2006, deci este cel mai tanar stat din Europa. Acesta este una dintre opririle obligatorii pentru vasele de croaziera de pe Marea Adriatica, de aceea reprezinta un important punct de reper, daca vei ajunge in Muntenegru. Din Dubrovnik, mai ai vreo 90 de km de percurs pentru a ajunge aici. Soseaua este destul de ingusta si cam aglomerata, asa ca va trebui sa te astepti la un drum destul de lung si obositor.

Daca pleci din Bucuresti cu masina, vei avea de parcurs aproape 950 de km, multi preferand sa faca acest traseu intr-o singura zi, cu toate ca nu este indicat, mai ales ca in Muntenegru ai foarte multe serpetine.

Daca nu ai vazut fiordurile Norvegiene, atunci o vizita in Kotor ar fi un preambul excelent. Golful Kotor este cel mai sudic fiord al Europei si cel mai spectaculos din Mediterana. Centrul vechi este un amalgan de stradute, in care te poti pierde cu o foarte mare usurinta.

 Acestui oras i se mai spune si Mini-Dubrovnik, sau Venetia Muntenegrului. Intrarea in oras se face prin una dintre cele trei mari porti. Cea mai mare piata din oras este Piata Armelor, un loc animat de o multitudine de terase destul de cochete.

Catedrala Sveti Tripun a fost construita in anul 1166, fiind cea mai mare si cea mai frumoasa cladire din Kotor. In anul 1166 a fost serios avariata de un cutremur, motiv pentru care, un turn este diferit de celalalt. Daca vei urca toate cele 1350 de trepte ale cetatii San Giovanni, vei avea o priveliste de vis asupra intregului Golf Kotor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*