O metodă simplă prin care ne putem cumpăra o locuinţă ieftină

Probabil ştiaţi că ANAF-ul scoate la licitaţie bunurile confiscate, iar printre ele se află şi imobile. Chiar dacă mulţi români ştiu că astfel îşi pot cumpăra o locuinţă cu mult sub nivelul pieţei, o parte dintre ei nu apelează la această metodă deoarece se gândesc la cei executaţi silit şi care probabil rămân „pe drumuri”.

Ei bine, Fiscul nu scoate la vanzare doar bunuri executate silit ci şi alte bunuri pe care vrea să le valorifice, fără a fi intrat în posesia lor prin intermediul unui executor juridic. O parte dintre aceste bunuri intră în posesia statului ca urmare a faptului că multe moşteniri rămân vacante.

Potrivit legii române, o moştenire poate fi preluată de stat sau unităţile teritorial administrative atunci când persoana care a decedat nu are moştenitori şi nu şi-a făcut testament. Moştenirea mai poate rămâne vacantă şi atunci când cei care aveau dreptul să o treacă în patrimoniul lor refuză acest lucru.

Licitaţiile sunt anunţate pe site-ul ANAF-ului. Din păcate e foarte greu să intuim unde să găsim aceste anunţuri astfel că suntem nevoiţi să dăm search dupa „valorificare stocuri” în colţul din dreapta sus al site-ului. După mai multe click-uri ajungem pe pagina cu lista bunurilor scoase la licitaţie.

În listă se poate căuta după numele produsului, după categoria acestuia sau după judeţul în care urmează să aibă loc licitaţia. În dreptul fiecărui produs există mai multe detalii precum preţul de pornire, persoana de contact, uneori şi modul în care a intrat in posesia statului (moştenire vacantă, executare silită etc).

Pentru a participa la licitaţia unui bun imobil aflat într-o moştenire vacantă, trebuie să depunem o garanţie de 10% din preţul de pornire. În cazul în care e câştigată licitaţia, în termen de o lună de la plata totală a sumei licitate, contractul de vânzare-cumpărare este încheiat la notar.

Lista bunurilor scoase la licitație este AICI.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*