Filme și documentare despre viața lui Muhammad Ali

Fiind un pugilist si un filantrop cunoscut in toata lumea, Muhammad Ali s-a stins din viata la 74 de ani lasand in urma o istorie foarte bogata. Exista o serie de filme legate de viata boxerului, pe care nu ar trebui sa le ratezi, pentru a cunoaste ce a insemnat acesta pentru lumea sportului.

Trecand peste 30 de ani de la utlimul sau meci, acesta a reusit sa devina unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii sustinand cum a putut mai bine sportivii si cauzele umanitare. In anul 2005, acesta a primit cea mai prestigioasa medialie a Statelor Unite, fiind decorat cu Medal of Freedom.

Desi afectat de Parkinson, acesta a purtat torta olimpica in anul 1996. Viata lui Casius Clay este prezentata in filmul Ali.

Personajul lui Muhammad Ali este interpretat de Will Smith in acest film, lucru ce a dus la o nominalizare la oscar a actorului. In film apar diverse episoade din viata atletului, de la casatoria cu prima sa sotie, pana la convertirea la islamism, urmata de schimbarea numelui acestuia in Muhammad Ali.

De asemenea, acesta a protestat impotriva razboiului din Vietnam. When We Were Kings este un alt documentar dedicat vietii lui Muhammad Ali. Acest documentar a fost lansat in anul 1996, facand referire la viata plina de greutati a sportivului si la principalele reusite ale acestuia, devenind in cele din urma un adevarat erou al sportului.

Acest documentar a primit si un Oscar, spre deosebire de pelicula lui Will Smith. The Greatest este un alt film in care personajul principal este Muhammad Ali. Acesta povesteste viata sportivului din anul 1960 pana in anul 1970. In 2013 a fost lansat un alt documentar, numit The Trials of Muhammad Ali. Acest documentar prezinta din nou povestea sportivului care a ales credinta in locul banilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*