Cum să faci browserul mai sigur?

Se intampla de multe ori sa avem probleme cu virusii atunci cand folosim un browser, de aceea este foarte indicat sa ne protejam atunci cand navigam pe internet. Un browser infectat cu un virus este foarte greu de remediat, plus ca infectarea unui browser poate duce la probleme mai grave.

Din fericire, in ziua de azi este posibil ca problemele sa fie rezolvate foarte usor deoarece browserele vin si cu niste sisteme de securitate incorporate. Exista o modalitate prin care puteti fi sigur ca nu veti mai lasa programe sa fie instalate fara acordul vostru.

Pentru a activa Click to Play in Firefox trebuie sa mergeti in meniul Tools si apoi in Addons, dupa care sa navigati spre meniul Plugins. In Chrome va trebui sa mergeti la meniul Content si sa cautati Plugins. Aici veti observa ca aveti o optiune de bifat si anume Click to play.

Ar fi indicat si sa optati pentru acceptarea sau nu a unor pluginuri presetate, astfel incat sa nu fiti nevoiti ca de fiecaredata sa dati click pentru ca ceva sa se instaleze, mai ales cand vince cazul de update-uri la Google Chrome. In Safari este de asemenea, prezenta aceasta optiune.

Aici va trebui sa intrati la Preferences, iar la sectiunea Security sa dati click pe Managae Website Settings. Setati ca atunci cand descarcati ceva sa va apara Ask in loc de Allow. Un alt lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa dezinstalati pluginurile inutile din browser.

Flash-ul este o problema in ziua de azi, pentru ca face browserele sa se incarce foarte greu, de aceea, cel mai bine ar fi sa-l evitati. De asemenea, va mai puteti asigura ca aveti toate pluginurile up to date. In caz ca aveti pluginuri vechi, trebuie neaparat sa le faceti update.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*