Câteva lucruri pe care ar trebui să le știi despre uleiul auto

Atunci când ești la început de drum în ceea ce privește șoferia, te vei lovi de foarte multe întrebări la care parcă nu vei găsi răspuns. Uleiul auto este foarte important pentru orice mașină, motiv pentru care în acest articol ne-am gândit să vorbim puțin despre acesta și să facem un articol util pentru șoferii la început de drum și nu numai pentru ei.

Dacă mergi numai distanțe scurte, durata de viață a uleiului scade
Un prim lucru pe care ar trebui să îl știi despre uleiul auto este acela că dacă vei conduce zilnic doar pe distanțe scurte, uleiul își pierde viața cu 50% mai repede. Astfel, consumul crește, uleiul se diluează și, mai rău decât atât, cantități relativ reduse de carburant ajung în baia de ulei.

Despre monitorizarea uleiului
În primul rând trebuie să știi la ce număr de kilometri ai schimbat ultima oară uleiul, iar deseori trebuie să verifici nivelul uleiului folosit joja din dotare. Dacă joja miroase a carburant, atunci uleiul ar trebui schimbat. De asemenea, totodată atunci când nivelul scade, se recomandă completarea nivelului cu ulei de același tip folosit la schimbul de ulei.

Schimbă filtrul de ulei mereu la timp
Un alt lucru foarte important este să schimbi mereu filtrul de ulei la timp. Asta deoarece în acesta se adună mai multe reziduuri și astfel crește presiunea uleiului, ceea ce duce la distrugerea garniturilor și a simeringurilor. Motorul rămâne deci cu mai puțină putere și poate prezenta mai multe defecțiuni ce te vor costa mai târziu. Astfel, filtrul de ulei trebuie schimbat din când în când, pentru a nu apărea probleme mai nasoale după.

Așadar, acestea sunt trei lucruri importante pe care ar trebui să le știi despre uleiul mașinii tale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*