Beneficiile relației cu familia

Family having picnic in park

Exista foarte multe beneficii pentru persoanele care pastreaza de-a lungul anilor niste legaturi foarte stranse cu familia. Aceste beneficii se regasesc mai ales in marirea longevitatii. Persoanele mai apropiate de familie traiesc mult mai mult decat cele pentru care prietenii sunt cei mai importanti.

Unele cercetari spuneau in trecut ca prietenii apropiati pot satisface nevoile noastre individuale mult mai bine decat rudele. Se pare ca aceste cercetari au fost infirmate de unele mai recente. Studiile au demonstrat ca persoanele care aveau in jurul lor familia si persoanele mai in varsta, aveau sanse mutl mai mici sa moara decat alte persoane care nu se bucurau de acest lucru.

Participantii la studiu cu varste cuprinse intre 57 si 85 de ani, au fost rugati sa spune care sunt cele mai apropiate persoane si sa descrie detaliat cum le influenteaza aceste persoane viata. Principalul lucru de care au trebui sa tina cont este excluderea partenerilor de viata.

Studiile au ajuns la concluzia ca persoanele care s-au declarat in relatii foarte bune cu familia aveau o speranta mult mai mica de a muri in anii imediat urmatori. Riscul mortalitatii fiind de 6% in urmatorii 5 ani.

Pe de alta parte, persoanele care au spus ca pentru ele familia nu este importanta, fiind mai atasate de prieteni, au avut un risc al mortalitatii mult mai ridicat de 13% fata de cealalta categorie. De asemenea, acest studiu a concluzionat faptul ca cei care erau mai apropiati de familie se gandeau mult mai putin la moarte decat ceilalti.

Faptul cel mai important legat de acest studiu este ca apropierea de familie este mult mai benefica pentru speranta de viata decat apropierea de prieteni, chiar daca cercul social este unul mai dezvoltat. Un alt factor al longevitatii este mariajul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*