Alimente care alungă insomnia

Insomnia

Insomnia este ceva cu care ne confruntam foarte des in ziua de azi. Lipsa somnului afecteaza foarte multe persoane, acestea fiind predispuse la aparitia numeroaselor boli care isi pot face simtita prezenta atunci cand organismul este privat de somn.

Scaderea capacitatii de munca, dar si schimbarile de dispozitie sunt cele care se ivesc cel mai rapid atunci cand organismul nu primeste suficient somn. Insomnia nu trebuie niciodata ignorata, foarte multi specialisti recomandand oamenilor sa-si schimbe stilul de viata pentru a evita insomnia. Un consum chiar si moderat de bere are un efect favorabil in combaterea insomniei.

Un rol foarte important in combaterea insomniei sunt alimentele pe care fiecare dintre noi le consumam in viata de zi cu zi. Avand un continut redus de alcool, berea are in compozitia sa hamei, acesta fiind o sursa de acid lupulonic si humulonic cu o actiune soporifica.

Un singur pahar de bere consumat inainte de culcare are un efect benefic asupra organismului, in sensul ca presiunea arteriala scade, iar ritmul arterial devine mult mai lent, starea organismului imbunatatindu-se. Un alt aliment la care ati putea apela este ceaiul de levantica. Acesta este un aliat ideal pentru un somn cat mai linistit.

Levantica actioneaza ca un calmant asupra sistemului nervos central. Ceaiul se obtine foarte usor sub forma de infuzie. Lintea este si ea de ajutor in lupta cu insomnia. Fiind o planta din familia leguminoaselor, aceasta are un aport de fibre solubile, dar si insolubile de care organismul are nevoie.

Un ultim aliment foarte util in lupta cu insomnia sunt semintele cu susan. Aceste seminte sunt o importanta sursa de calciu si minerale esentiale organismului. Grasimile sanatoase intalnite in aceste seminte au rol important in combaterea insomniei si mentinerea calitatii somnului. Semintele de susan ar trebui consumate crude.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*